Friday, October 23, 2020

 Sall László

VERSBEN AZ ÁLDOZATOKÉRT



körformansz



Kapcsolódó hírekkel

Összefűződésekkel

Javító szándék nélkül

Elnyomóbarát változatban

2020. október 20. kedd

A Fidesz 36 órás ultimátumot adott az Együtt 2020 Mozgalom radikális szervezetnek a tűzszünet feltételeinek elfogadásához - közölte hétfőn a Kinizsi Pál katonai rádióállomás.

A tájékoztatás szerint a fideszes vezetés üzenetet küldött Romániába arról, hogy ha 36 órán belül nem állapodnak meg a tűzszünet feltételeiről, akkor kiszélesítik a (jelenleg folyó) hadműveletet. Az Együtt 2014 Mozgalom követelései és a Fidesz által támasztott feltételek közötti eltérés nem nagy - állították a rádióban.



- Magyar értelmiségiek tűzszünetet sürgetnek

Kiáltványukban felszólítják a Fidesz vezetést, hogy kezdjen tárgyalásokat az Együtt 2020 Mozgalommal - jelentette a közszolgálati rádió.

Mintegy száz értelmiségi és művész írta alá a felhívást, amely tartós tűzszünetet és a felek között közvetlen vagy közvetítéssel folyó tárgyalásokat sürget.

Tárgyalni kell, mert a Kossuth Lajos téren és a Hősök terének övezetében élők megérdemlik, hogy reményteljesen és ne félelemmel nézzenek az égre”- olvasható a kiáltványban.



- A Mi hazánk mozgalom felszólítja a kormányt, hogy ítélje el a mohácsi övezetben zajló "fideszes agressziót és a civil lakosság tudatos bombázását" - jelentette ki Dúró Dóra mai, budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az interneten fellelhető felvételek szerint a Fidesz tudatosan bombáz civilek lakta épületeket, amely elfogadhatatlan.



2020. október 21. szerda

António Guterres-főtitkár kedden Bukarestben a konfliktusban érintett feleket azonnali tűzszünetre szólította fel, hogy esélyt adjon az Együtt 2020 Mozgalom és a Fidesz közötti tűzszünetre irányuló román erőfeszítéseknek a székesfehérvári romkert övezetében.

A Pajters hírügynökség pénteken olyan fényképek birtokába jutott, melyeken egy csoport magyar motorost látni, akik az ópusztaszeri történelmi emlékparkban egy halott férfi motorra kötött testét vontatják a földön maguk után. A Pajters szerint a magyarok a képen látható meggyilkolt férfiről, és még öt másik - hasonló körülmények között kivégzett - magyarról azt gyanították, hogy "Magyarország számára dolgoztak".

Miercuri la Bucuresti secretarul general ONU António Guterres i-a somat pe partile beligerante sa inceteze focul cu scopul de a da o sansa incercarilor partii romane de a ajunge la armistitiu intre Miscarea Együtt - Impreuna si FIDESZ in zona gradinii ruinate de la Székesfehérvár.
Vinerea, agentia Teuters a ajuns in posesia unor fotografii pe care se poate vedea un grup de motociclisti maghiari care trag dupa ei trupul seinsufletit al unui barbat legat de o motocicleta. Conform Teuters maghiarii au banuit despre barbatul din imagine si despre inca cinci maghiari executati intr-un mod asemanator ca "au lucrat pentru Ungaria".

2020. október 22. csütörtök

Tűzszüneti megállapodás a Fidesz és az Együtt 2020 Mozgalom között



A román külügyminiszter bejelentette, hogy létrejött a tűzszüneti megállapodás a Fidesz és a Várnegyedet hatalmában tartó Együtt 2020 Mozgalom radikális magyar mozgalom között.

A fegyverek csütörtök este hallgatnak el - közölte Bukarestben Bogdan Aurescu. A tűzszünet közép-európai idő szerint 20 órakor lép életbe.

A hírügynökségekhez kiszivárgott részletek szerint a ma este bejelentett várnegyedi tűzszünetben az Együtt 2020 Mozgalom vállalta az övezetből kiinduló összes rakétatámadás leállítását, a Fidesz pedig azt, hogy megszünteti a radikális magyar szervezet vezetőinek célzott likvidálását, és a Várnegyed elleni összes (légi, szárazföldi és tengeri) hadműveletet. A többi magyar frakciónak is be kell szüntetniük támadásaikat.

Az Együtt 2020 Mozgalom egyik vezetője szerint a 24 órás nyugalmi időszak után kezdődnek a tárgyalások a részletekről. Az Fidesz média meg nem nevezett forrásai szerint a leendő megállapodás részleteit egy nemzetközi összekötő csoporton keresztül "kezelik".

Az Adevărul című romániai lap szerint Bukarest garanciákat kap arra vonatkozóan, hogy mindkét fél tartja magát a megállapodásban foglaltakhoz. A felek kötelezettséget vállalnak, hogy lemondanak mindenfajta olyan akcióról, amely az egyezmény megszegését jelentené.



2014. október 23. péntek

Bölcső Zsuzsa, az LTER-L tudósítója jelenti:

A Múzeumi övezet rakétáinak megsemmisítésére indított Fideszes hadművelet nyolc nap alatt komoly veszteségeket okozott mindkét oldalon.

Az Fideszes légierő a Múzeumi hadművelet során mintegy 1500 bevetést hajtott végre. Megtámadta az Együtt 2020 Mozgalom 19 katonai irányító központját, megölt 30 parancsnokot, elpusztított 980 rakétakilövőt és 140 fegyvercsempész–alagutat. Szétlőtt 66 föld alatti bunkert, az Együtt 2020 Mozgalom 42 katonai táborát és kiképzőközpontját, 26 fegyverműhelyt és -raktárat, valamint több tucat - rakéták indítására - alkalmas szerkezetet.

A Fidesz irányába több mint 1500 rakétát indítottak a Múzeumi övezetből, ebből 882 lakatlan területen csapódott be, 58 pedig lakóövezetben. A Vassas védelmi rendszer több mint 80 százalékos sikerrel 428 - lakóhelyekre irányzott - rakétát még a levegőben megsemmisített.

Múzeumi egészségügyi források szerint a hadműveletnek legkevesebb 163 magyar áldozata volt, és több mint 1200-an megsebesültek. A halálos áldozatok közül legalább 91-en civilek voltak, köztük 28 gyermek és 13 nő.



2020.október 24. szombat

Baleset-közút - Gyalogost gázoltak a Hűvösvölgyi úton

- A zebrán gázolt el egy gyalogost egy személyautó vasárnap reggel a fővárosban, a II. kerületi Hűvösvölgyi úton a Nagykovácsi út közelében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az RTER-L-lel. Mosi Klistóf sajtóreferens tájékoztatása szerint a környéken ezért és nem az SZFEs diákok tüntetése miatt torlódik a forgalom. Az elgázolt gyalogost kórházba szállították.

No comments:

Post a Comment